Діти в окупації бажають вивчати українську мову — ЦНС

Окупаційна адміністрація наказала директорам підконтрольних шкіл провести бесіди з батьками, аби ті підписали відмови від вивчення їхніми дітьми української.

У школах на окупованих територіях тимчасово дозволено відвідувати уроки української мови, якщо є заява батьків. У той же час, невдоволення загарбників зростає, адже навіть незважаючи на тиск і погрози, які лунають у бік батьків, кількість заяв на вивчення українців набагато більша, ніж очікувалося в Кремлі. Про це повідомляє Центр національного  спротиву.

Читайте також: “При всій повазі до Залужного”: Зеленський застеріг військових, які хочуть йти в політику

«Отже в регіоні не вистачає підручників, адже для таких уроків росіяни надрукували свої підручники української мови з розповідями про «братні народи» та виправдання окупації. Однак кількість екземплярів (які) завезли на тимчасово окуповані території набагато менше, ніж бажаючих вивчати рідну мову», — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що окупаційна адміністрація знайшла вихід із ситуації. Окупанти поставили завдання директорам підконтрольних шкіл провести бесіди з батьками, щоб їхні діти відмовилися від вивчення рідної мови.

Раніше Зеленський Зеленський до українців у День Гідності.