В енергосистемі дефіцит: Україна просила аварійну допомогу у трьох країн ЄС

В енергосистемі України спостерігається дефіцит через похолодання. На запит “Укренерго” оператори систем передач Румунії, Словаччини та Польщі надали аварійну допомогу енергосистему.

На сьогодні споживання електроенергії в Україні продовжує зростати. В енергосистемі є дефіцит. Вчора, 22 листопада, на запит “Укренерго” оператори систем передач Румунії, Словаччини та Польщі надали аварійну допомогу енергосистемі України. Про це повідомляє «Укренерго».

Читайте також: Путін прилетів до Білорусі

Повідомляється, що дефіцит був зафіксований через збільшення споживання електроенергії через похолодання. Це спричинило додаткове навантаження на електростанції, що, своєю чергою, спричинило зупинку та вихід в аварійний ремонт кількох блоків.

Наявного на ринку обсягу імпортної електроенергії не вистачило для того, щоб замістити весь обсяг невиробленої зупиненими блоками електроенергії.

В компанії закликали українців ощадливо споживати електроенергію протягом доби. Не вмикати одночасно потужні електропристрої, вимикати світло в порожніх приміщеннях, а також переносити прання на нічні години.

Читайте також: Європа становить загрозу для Росії — Кремль

Нагадаємо, Міноборони прискорило передачу нової зброї до ЗСУ. В результаті внесених змін процес постачання нових зразків озброєння та військової техніки скоротиться до 20 днів