Армія РФ не полишає спроб оточити Авдіївку, — Генштаб

Російські загарбники не полишають спроб оточити Авдіївку, проте українські військові тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат.

Армія Росії не полишає спроби оточити Авдіївку, проте українські військові тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Так, безуспішними були наступальні дії противника східніше Новобахмутівки, північніше Ласточкиного, Авдіївки та Первомайського Донецької області, де Силами оборони відбито 30 атак. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Читайте також: Діти в окупації бажають вивчати українську мову — ЦНС

Повідомляється, що на Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки, північно-східніше Петропавлівки та Іванівки Харківської області, де Силами оборони відбито 12 атак. 

Генштаб також проінформував й про ситуацію на інших напрямках. 

Так, на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках армія РФ зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку окупанти наступальних (штурмових) дій не вели. В свою чергу, Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах”, — йдеться у повідомленні. 

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили 18 атак ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. 

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії біля Старомайорського Донецької області. 

Читайте також: У Підмосков’ї пролунав сильний вибух — соцмережі

На Запорізькому напрямку противник 4 рази безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області.  

У Генштабі додали, що ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. 

На Херсонському напрямку українські воїни надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Нагадаємо, ЗСУ за добу ліквідували 1130 окупантів. Минулої доби ЗСУ ліквідували 1130 окупантів, а всього з початку вторгнення в Україну загинули понад 321 тисяча російських військових.