Дуда заявив, що Польща буде на боці України і далі

Ніхто краще за поляків не розуміє, яку величезну ціну доводиться платити за свободу й незалежність, підкреслив польський лідер.

Президент Польщі Анджей Дуда у своєму відеозверненні з нагоди десятиліття Революції Гідності 21 листопада запевнив, що його країна допомагатиме Україні у боротьбі з агресором.

Читайте також: У британській розвідці пояснили атаки “Шахедів” та економію ракет армією РФ

«Так є і сьогодні. Польща була першою країною, яка після початку російської агресії закликала до негайного надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС. Кілька днів тому Європейська комісія рекомендувала розпочати переговори про вступ. Це великий успіх, з яким я вітаю вас, але це також великий виклик. Хочу запевнити вас, що Польща стоятиме з вами пліч-о-пліч і підтримуватиме вас у боротьбі з агресором», — зазначив польський лідер.

За його словами, поляки дуже добре розуміють, яку ціну доводиться платити за свободу та незалежність, а тому робитимуть усе можливе, аби Україна перемогла агресора.

Дуда підкреслив, що Польща допомагатиме Україні і на шляху до ЄС та НАТО, тому що хоче бачити її «у нашій європейській родині якнайшвидше».

«Вільна і незалежна Україна, а також добрі та засновані на взаємоповазі партнерські відносини між нашими народами мають фундаментальне значення для мене та моїх співвітчизників. Я вірю, що ми й надалі розвиватимемо їх у цьому дусі», — додав Дуда.

Раніше Зеленський Зеленський до українців у День Гідності.