Армія Ізраїлю заявила про знищення 400 входів у тунелі у Газі

Входи у тунелі були заховані серед цивільної забудови, у тому числі у житлових будинках, школах, лікарнях та інших об’єктах.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що з початку наземної операції в секторі Газа військові виявили та знищили близько 400 шахт, що ведуть у підземні тунелі. Про це повідомляє The Times of Israel.

Читайте також: У британській розвідці пояснили атаки “Шахедів” та економію ракет армією РФ

Повідомляється, що значної ролі у ліквідації підземної інфраструктури ХАМАС відіграв підрозділ інженерії особливого призначення Яхалом. Входи у тунелі були заховані серед цивільної забудови, у тому числі житлових будинках, школах, лікарнях та інших об’єктах.

Цахал раніше звинувачував ХАМАС у використанні мешканців Гази як живого щита внаслідок навмисного розміщення інфраструктури угруповання серед мирного населення.

Командування армії Ізраїлю також закликало жителів міста Джебалія та району Шуджая у Газі піти на південь анклаву. Для переходу населення у секторі діятиме гуманітарний коридор – до 16:00. Крім того, військові призупинять дії в районах Джурат аль-Лот та Батн аль-Самін міста Хан-Юніс.

Раніше Зеленський Зеленський до українців у День Гідності.