У британській розвідці розповіли, як Росія готується до постачання західних літаків Україні

Армія РФ перекине літак А-50 ближче до лінії фронту перед тим, як Захід надасть Україні бойові літаки.

Росія, ймовірно, вперше почала використовувати бортовий літак далекого радіолокаційного виявлення та управління A-50 для виявлення цілей над Україною для своєї зенітно-ракетної системи дальнього радіусу дії С-400 наземного базування. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великобританії. 

Читайте також: Лукашенко з Путіним координували незаконне вивезення українських дітей до Білорусі, — дослідження

Зазначається, що це доповнює основну місію А-50 з координації дій винищувачів.

У Міноборони Британії пояснили, що порівняно зі звичайним наземним радаром С-400, літак А-50 може використовувати свій радар для виявлення літаків противника на більшій дальності, оскільки його висота дозволяє йому бачити далі через кривизну землі.

Росія, ймовірно, прискорила інтеграцію А-50 і С-400 частково тому, що вона стурбована перспективою розгортання Україною бойових літаків, наданих Заходом.

Читайте також: У Волгограді сталася пожежа на заводі з виробництва радіаторів

“Існує реальна можливість того, що Росія піде на більший ризик, літаючи на А-50 ближче до лінії фронту, щоб ефективно виконувати свою нову роль”, — повідомляють у розвідці. 

Нагадаємо, у ЗСУ підтвердили закріплення на плацдармах лівого берега Херсонщини. Українські військові підтвердили закріплення Сил оборони на декількох плацдармах на лівому березі річки Дніпро.