Щоб МіГ-31К не паралізував країну на години: Зеленський на Ставці дав доручення

Президент України провів засідання Ставки. На ньому обговорювали фронт, потреби воїнів та триваючі польоти літаків МіГ-31К.

У п’ятницю, 17 листопада президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. На ставці обговорювали ситуації на фронті, потреби воїнів та реалізацію поточних контрактів. Також президент дав доручення знайти рішення, щоб тривалі польоти російських літаків МіГ-31К, які можуть переносити ракети Кинджал, не паралізували Україну. Про це Володимир Зеленський повідомив у Telegram

Читайте також: У російському полоні перебуває понад 4 тисячі українців, — Мінреінтерграції

“Доручив Міністерству оборони, Генштабу та Кабміну запропонувати рішення, щоб вильоти носіїв “кинджалів” не паралізували країну на години”, — повідомив президент. 

На ставці присутні заслухали доповідь міністра оборони Рустема Умєрова про потреби наших воїнів у техніці, ракетах, боєприпасах, обладнанні та послугах – в усьому необхідному для подальшої деокупації України.

“Реалізація поточних контрактів. Контрактування на наступний рік як із вітчизняним ОПК, так і з закордонними постачальниками. Систематизація очікуваної міжнародної технічної допомоги”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Наєв показав, як працює ППО на півночі України

Присутні також заслухали доповідь міністра стратегпрому Олександра Камишіна щодо нарощування обсягів виробництва на підприємствах вітчизняного ОПК. А також поточний стан і перспективи нашої багаторічної ракетної програми, ухваленої ще у 2021 році.

“Ситуація на фронті: Лиман, Бахмут, Авдіївка, Херсонщина. Доповіді Головкома Залужного, командувачів Сирського, Тарнавського, Москальова та Содоля”, — додав президент. 

Нагадаємо, дякую за рух вперед: Зеленський відреагував на успіхи ЗСУ на Лівобережжі. Президент України подякував воїнам за їхню силу та за рух вперед, підтвердивши, що ЗСУ знаходяться на лівому березі Херсонщини.