Росіяни змінили тактику дронових атак — Ігнат

Речник Повітряних сил ЗСУ зазначив, що ворог замість нічної пори атакував територію України БпЛА зранку.

Російська армія змінила тактику атак, випустивши по Україні ударні дрони вранці, а не вночі. Окупанти атакували нашу країну принаймні десятьма безпілотниками. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Читайте також: Пентагон закуповував російську нафту попри санкції, — The Washington Post

«Цього разу противник дещо змістив часові рамки завдання ударів… о пів на 9, але тривоги ще тривають. Зазвичай в цей час ми даємо статистику збиття, скільки летіло, куди й що вдалося знищити в повітряному просторі. Цього разу близько 10 БПЛА атакували Україну», — зазначив він.

«Перед цим, якщо увійти в стандартний відрізок часу, 22:00 і ніч, то вони завдавали ударів вдень. І побачили, що вдень нашим Силам оборони простіше збивати, тому що є візуальна прив’язка до цілі. Тому власне був обраний нічний час. Ночі трошки довші і видимість вранці залежить від погодних умов передусім… Це все ускладнює роботу мобільним вогневим групам, яким потрібна вкрай саме візуальна прив’язка до цілі», — додав він.

«Перед цим, якщо увійти у стандартний відрізок часу, 22:00 і ніч, то вони завдавали ударів вдень. І побачили, що вдень нашим Силам оборони простіше збивати, бо є візуальна прив’язка до мети. Тому власне було обрано нічний час. Ночі трохи довша, і видимість вранці залежить від погодних умов насамперед… Це все ускладнює роботу мобільних вогневих груп, яким потрібна вкрай саме візуальна прив’язка до мети», — додав він.

Раніше Буданов заявив, що війна може тривати довго, проте є надія на внутрішні системні руйнівні зміни.