Реклама Як підібрати кімнатні рослини в магазині квітів

Кімнатні рослини – це не тільки не тільки чудовий декор для будинку, а й джерело кисню та позитивної енергії. Вони роблять наше життя комфортним і затишнішим. Вибирати товари у квітковому магазині – цікава і корисна справа. Однак це може бути складним завданням, особливо якщо ви новачок у справі домашнього квітникарства. Оволодівайте мистецтвом вибору кімнатних рослини в магазині, щоб вони прижилися і довго радували вас!

Оцініть свій простір

Перш ніж обрати кімнатні рослини, виділіть хвилинку й оцініть свій житловий простір. Зверніть увагу на:

1. Освітлення

Рослини мають різні потреби в освітленні. Деякі добре розвиваються в умовах яскравого непрямого сонячного світла, водночас інші прикрашають коридори, кімнати зі слабким природним чи штучним освітленням. Визначте кількість природного світла, яке потрапляє у ваш дім.

2. Наявність місця

Оцініть простір у вашому домі, яким ви готові поділитися із зеленим другом. Великі рослини можуть зайняти багато місця, тому їх слід підбирати для озеленення просторих приміщень. У вас достатньо місця на підлозі чи вільна площа обмежена підвіконнями та полицями? Ця інформація допоможе вам вибрати рослини, які підходять за розміром для вирощування саме у ваших умовах.

3. Вологість  

Рівень вологості повітря в приміщенні може бути різним. Це залежить не тільки від того, на яку сторону горизонту «дивляться» вікна, а й від температури, погоди, навіть кількості людей і тварин, наявності вентиляції тощо. Пам’ятайте про це, оскільки деякі рослини віддають перевагу вищій вологості й добре ростуть у ванній чи на кухні, інші витримують і навіть потребують сухого повітря.

Враховуйте свої уподобання

Перш ніж вирушати в магазин, визначтеся, які рослини вам подобаються. Віддаєте перевагу тим, що яскраво цвітуть чи мають колоритні декоративні зелені листки? Любите великі дерева чи компактні кущі? Хочете придбати кімнатні рослини, які не потребують особливого догляду, а можливо, готові докладати зусилля й витрачати час на їхнє вирощування? Виберіть тип рослини:

1. Квіткові

Це відмінний спосіб додати інтер’єру яскравих фарб. Певні сорти можуть цвісти будь-якої пори року. Все ж найчастіше цей прекрасний процес відбувається навесні й улітку.

2. Декоративно-листяні

Не цвітуть, але вся їхня краса – у листках різноманітних форм і забарвлень. Вазон з такою рослиною може стати справжньою родзинкою інтер’єру.

3. Фікуси

Невибагливі тропічні екзоти можуть вирости до великих розмірів. Доповнюють дизайн будь-якого стилю – від класичного до сучасного.

Зважайте на спосіб життя

Зайнятість та час, який ви можете присвятити догляду за рослинами, часто є вирішальними у виборі кімнатних рослин. Ось кілька речей, про які варто подумати:

1. Догляд

Якщо ви часто подорожуєте або зайняті, слід придбати невибагливі рослини – сукуленти, кактуси, алое. Вони потребуватимуть менше вашої уваги і часу на догляд.

2. Тварини в домі

Якщо у вас є домашні тварини, переконайтеся, що рослини безпечні для них. Буває, що сік живописних кімнатних квітів токсичний для тварин.

Купуйте кімнатні квіти розумно

Ну ось ви й завітали в квітковий салон. Саме тут й відбувається справжнє мистецьке дійство. Колекція розкішних кімнатних рослин, атмосфера тропіків сприяють купівлі відразу кількох найкращих екземплярів. Але будьте уважні, вибираючи, щоб гарантовано принести додому здорову зелену красуню.

1. Огляньте рослину

Листки, стебла, загальний стан – ніщо не має викликати сумнівів. Жовті або зів’ялі листки можуть свідчити про стрес або недугу. Непошкоджене листя, високий тургор, міцні корені – зовнішні ознаки її здоров’я.

2. Перевірте на відсутність шкідників

Купуйте рослини зі здоровими листками, без ознак враження шкідниками або хворобою.

3. Виберіть правильний горщик для квітів

Запитайте у менеджера, чи потрібно пересадити рослину. Декоративне кашпо чи, може, сучасний «розумний» горщик, оснащений системою автополиву, підбирайте під розмір кореневої системи. Переконайтеся, що в ємності достатньо місця для розвитку, є дренажні отвори. Купіть відповідний ґрунт.

4. Порадьтеся з консультантом

Магазин зазвичай пропонує різні види кімнатних рослин. Якщо у вас є запитання або потребуєте поради, зверніться до продавця. Він допоможе підшукати рослини для вашого дому. Розгляньте варіанти, виберіть ті рослини, які вам подобаються. У консультанта завжди можна дізнатися про те, як часто поливати та удобрювати рослину. Це допоможе зберегти здоров’я вашого зеленого друга.

Прагнете покращити свій життєвий простір, збагатитися природою, насолоджуючись красою й відчуваючи життєдайну силу кімнатних рослин? Ви прийшли в потрібне місце. Вибір домашніх квітів для вашого дому у салоні квітів «Флорен» — це чудовий і корисний досвід. Враховуючи свій простір, спосіб життя та типи рослин, які найкраще відповідають вашим потребам й смакам, ви зможете створити зелений оазис, який покращить ваше середовище. Купуйте рослини розумно, забезпечуйте їм належний догляд, щоб допомогти вашому внутрішньому саду процвітати. Щасливої ​​посадки!