Насильницьке вручення повістки в Одесі: ДБР почало розслідування

ДБР відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення військовими службовими особами та правоохоронцями службових повноважень.

У Державному бюро розслідувань відкрито кримінальне провадження  за фактом перевищення військовими службовими особами та правоохоронцями службових повноважень. Це сталося після того, як працівники ТЦК та правоохоронці в Одесі посеред вулиці схопили чоловіка, наділи на нього кайдани та завели до військкомату. Про це повідомляє ДБР.

Читайте також: Данілов розповів про небезпеку анонімних ТГ-каналів

Відео з тим, як працівники обласного центру комплектування спільно з правоохоронцями одягли кайданки на чоловіка та силоміць заштовхали його в авто за, нібито, відмову від отримання повістки оприлюднили місцеві Telegram-канали 14 листопада. 

У ДБР повідомили, що вже розпочали розслідування цього інциденту та вже провели комплекс невідкладних слідчих дій, допитали свідків, а також усіх учасників події. Також вилучено відповідні відеозаписи та адміністративні матеріали.

Наразі відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення військовими службовими особами та правоохоронцями службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України, ч. 2 ст. 365 КК України).

Читайте також: Окупанти вдарили по Запорізькому району: загинули рятувальники, є поранені

Нагадаємо, 14 листопада у Telegram-каналах Одеси з’явилося відео затримання працівниками ТЦК та правоохоронцями чоловіка на очах у його дружини та дитини. Канали повідомили, що чоловік відмовився брати повістку, після цього його зв’язали, а жителі намагалися захистити чоловіка. 

Раніше, у Львові працівники ТЦК «заштовхали» чоловіка до авто: у військкоматі прокоментували. У Львівському ТЦК відреагували на інцидент з працівниками військкомату, які “заштовхують” чоловіка до автомобіля.