Ігнат пояснив, чому ППО не вдається збити балістику в частині міст

Радіус дії системи Patriot по балістичних цілях до 40 кілометрів, до того ж Україна має лиш два такі комплекси, зазначає Юрій Ігнат.

Україна наразі не має достатньо систем протиповітряної оборони, щоб повністю покрити свою територію та захистити всі міста від ворожих ракет. Однак навіть така система, як Patriot, не може збивати абсолютно всі балістичні цілі. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Читайте також: Фаріон назвала “провокацією” ситуацію із затриманим студентом в Криму

Чиновник відповів таким чином на запитання, чому у Києві балістичні цілі збиваються, а у Харкові, наприклад, не завжди вдається це зробити.

«Скільки у нас дивізіонів Patriot ми знаємо. Два дивізіони, які були офіційно озвучені. Чекаємо що буде більше. Patriot, який здатний працювати по балістиці теж не безмежні можливості має», — зазначив він.

За його словами, радіус дії Patriot за балістичною метою до 40 км.

«Тому можна лише собі уявити скільки потрібно таких систем, щоб покрити територію України. Принаймні захистити всі великі міста, об’єкти тощо. Тому поступово посилюємося», — підсумував Ігнат.

Раніше Зеленський провів засідання Ставки на якому обговорили питання деокупації, фронт, захист Херсонщини та евакуацію українців з Гази.