На Запорізькому напрямку нацгвардійці взяли у полон чотирьох окупантів

Українські військові взяли до полону російських військових. Двоє з полонених виявилися контрактниками.

Бійці військової частини 3017 Національної гвардії України на Запорізькому напрямку взяли в полон чотирьох окупантів. Про це повідомляє Національна гвардія України. 

Читайте також: У Раді відповіли, чи скасовуватимуть в Україні заочну та вечірню форму навчання

Вилучені документи військових РФ свідчать, що троє загарбників були зі 136-ї окремої мотострілецької бригади РФ, ще один – з 1430-го мотострілецького полку територіальних військ російської федерації. 

“Двоє з них — контрактники. Полонені говорили завченими фразами, мовляв, прибули в Україну, нібито захищати мирне населення від “нацистів” та звільняти “свої” землі. Водночас намагалися переконати українських захисників, що вони служать менше, ніж рік, і за цей час не отримали належної бойової підготовки та не воювали, що підрозділи морально розкладаються та не мають мотивації виконувати штурмові дії”, — йдеться у повідомленні. 

У Нацгвардії повідомляють, що один з полонених розповів, що вже відмовлявся від участі у бойових діях, після чого був відправлений на “яму”, і що на фронт повернувся через страх тюремного ув’язнення. 

Читайте також: В Одесі підтопило пошкоджений ракетним ударом Спасо-Преображенський собор

Як повідомили затримані, росіян мобілізують, погрожуючи кримінальною відповідальністю за відмову від участі у так званій “спецоперації” строком від 8 до 15 років позбавлення волі, натомість обіцяють перспективу швидкого збагачення та соціальні гарантії.

Нагадаємо, Кирило Буданов повідомив, що війна може тривати довго, але 2025 стане переломним. Кирило Буданов заявив, що війна може тривати довго, проте є надія на внутрішні системні руйнівні зміни.