У ВМС пояснили паузу в застосуванні окупантами Калібрів

Дмитро Плетенчук зазначив, що після українських атак росіянам небезпечно повертатись у Севастополь, щоб навантажити ракети на кораблі.

Спікер Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону пояснив паузу щодо застосування росіянами крилатих ракет Калібр.

Читайте також: У Повітряних силах пояснили, чому тривоги стали довшими

Повідомляється, що зараз у Чорному морі спостерігається наявність одного російського корабля, аналогічна ситуація в Азовському морі.

«За пунктами базування, важливим є той момент, що ворог уже з Новоросійська змушений періодично перекидати свої одиниці і перешвартовувати в Туапсі, тому що повинен міняти місце стоянки, і як ви розумієте, причального фронту там не вистачає», — роз’яснив ситуацію спікер ВМС.

При цьому логістичне обслуговування кораблів залишилося в окупованому Севастополі.

«Через це спостерігається така велика пауза у використанні ракет, тому що зараз ворог зіткнувся з проблемою відсутності логістики. Вони не можуть занурювати Калібри в Новоросійську. Відповідно зараз, поки вони цю проблему не вирішать, в принципі застосовувати їх вони фактично не можуть «, — наголосив Плетенчук.

Він додав, що тепер окупантам небезпечно повертатися до Севастополя для навантаження ракет на кораблі. Однак росіяни накопичують ракети та чекають на зиму.

«ВПК не можуть поставити у тій кількості, про яку вони мріють, мають витримувати такі паузи», — додав Плетенчук.

Раніше Зеленський провів засідання Ставки на якому обговорили питання деокупації, фронт, захист Херсонщини та евакуацію українців з Гази.