Росія поширює фейки серед українців у секторі Гази — ГУР

Представники країни-агресора дзвонять до громадян України і нав’язують їм думку, що їх буцімто «покинули напризволяще».

РФ на Близькому Сході реалізує чергову інформаційну операцію з метою дискредитації України Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Читайте також: Путін може мати щонайменше трьох двійників, — ГУР

«Громадяни РФ телефонують українцям, (що нині — ред.) перебувають у секторі Гази, та поширюють серед них панічні настрої, використовуючи фейкові меседжі, зокрема: «Україна вас кинула»; «Порятунку більше не буде»; «Росія готова вас евакуювати». Водночас російські абоненти дають зрозуміти, що в обмін за можливість нібито евакуації із сектора Гази необхідно буде надати інтерв’ю для російського інформаційного агентства», — йдеться в повідомленні.

При цьому так звані «рятівники» не розповіли українцям, яким буде зміст інтерв’ю і не навели приклади можливих питань.

«Отже, терористична Москва традиційно прагне скористатися загостренням базових потреб людини в умовах збройного конфлікту, щоб перейти до наступного етапу кампанії з дискредитації України, а саме — створити відповідні пропагандистські матеріали для подальшої трансляції вигідної агресору брехні», — зазначає ГУР.

Також у ГУР закликають українських громадян у секторі Газа повідомляти про всі випадки телефонного шантажу, провокацій та залякування з боку невідомих росіян.

«Україна як держава робить усе можливе для порятунку наших громадян», — резюмували розвідники.

Раніше Зеленський підписав закон про продовження воєнного стану та мобілізації.