Суд заочно засудив колаборанта Сальдо до 15 років тюрми

Суд заочно засудив колаборанта Володимира Сальдо на 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Малиновський районний суд міста Одеси 8 листопада ухвалив вирок, яким визнав винним Сальдо Володимира Васильовича виконуючого обов’язки “губернатора Херсонської області” під час окупації РФ. Про це повідомив суд Одеси. 

Читайте також: ГУР підтвердило знищення у Луганську колишнього «начальника міліції»

Суд визнав винним Сальдо у злочинах, передбачених ч.2 ст. 111, ч.5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України (державна зрада в умовах воєнного стану, колабораційна діяльність, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників.

Повідомляється, що судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого). При цьому судом було вжито всіх заходів про виклик обвинуваченого у судові засідання. 

“Під час судових дебатів, сторона обвинувачення просила визнати Сальдо В.В. винним та призначити відповідне покарання в межах санкцій осудних статей, а саме 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. В свою чергу, захисник Сальдо В.В. просив постановити виправдовувальний вирок у відношенні обвинуваченого”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Міністр спорту Гутцайт подав у відставку

Суд призначив Сальдо покарання за сукупністю кримінальних правопорушень у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна з позбавленням права обіймати посади пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваженнями на підприємствах, установах і організаціях всіх форм власності строком на 15 років.

Нагадаємо, ДБР провело обшуки у колаборанта Сальдо: що знайшли. Правоохоронці здійснили обшук колаборанта Сальдо й виявили документи РФ, а також проросійську бібліотеку.