Має новий симптом: на Рівненщині зафіксували новий субваріант коронавірусу

Новий субваріант має новий симптом — сверблячий кон’юнктивіт (рожеве око) без гною, але з відчуттям липкості в очах.

На території Дубенського району, що на Рівненщині було зафіксовано новий підвид штаму Omicron — “Арктур”. Цей субваріант COVID-штаму Омікрон. Про це повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль. 

Читайте також: У Кривому Розі пролунав вибух під час тривоги

 

Він повідомив, що даний субваріант характеризується підвищеним рівнем заразності, що в 1,2 рази більший, ніж близький штам Kraken.

“Арктур” має симптоми, які були притаманні й для попередніх варіантів COVID-19, а саме: високу температуру, кашель, біль у горлі, м`язову слабкість. 

Також новий субваріант має новий симптом — сверблячий кон’юнктивіт (рожеве око) без гною, але з відчуттям липкості в очах. 

“Проте причин для паніки немає. Адже ВООЗ оцінює його “серйозність”, як низьку. Водночас, бачимо, що “корона” нікуди не зникла і вакцинація від неї, як і раніше бажана, особливо у віці 65+. Тим паче, минулого тижня мали летальний випадок в Костопільській громаді”, — повідомив він.

Читайте також: Фаріон розкритикувала російськомовних військових: омбудсман звернувся до СБУ

Коваль додав, що наразі вакцини досі безоплатні та у вільному доступі.

Нагадаємо, спалах Гепатиту А зафіксовано лише на Вінниччині, в решті областей — поодинокі випадки. У період з 17 жовтня по 6 листопада на Вінниччині лабораторно підтверджено 245 випадків гепатиту А.