У британській розвідці пояснили, чому РФ та Україна не просуваються на полі бою

У Міністерстві оборони Британії пояснили, чому Росія та Україна не можуть просуватися вперед на полі бою.

Географічні масштаби війни Росії проти України перешкоджали наступальним діям: обидві сторони намагалися зібрати ударні сили, здатні до прориву, оскільки більша частина їхніх мобілізованих військ потрібна для утримання 1200-кілометрової лінії зіткнення. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великобританії. 

Читайте також: ЗСУ показали пуски ракет ATACMS з РСЗВ HIMARS

У розвідці повідомляють, що операції останніх тижнів свідчать про продовження тенденції, яка спостерігається з самого початку війни: за інших рівних умов, баланс наземних бойових дій загалом складається на користь сил, що обороняються. 

На півдні український наступ залишається відносно статичним між двома основними лініями добре підготовлених російських оборонних позицій. Навколо донбаського міста Авдіївка широкомасштабний російський наступ наштовхнувся на потужну українську оборону.

Читайте також: Армія РФ у війні проти України втратила понад 303 тисячі осіб, — Генштаб

У Міноборони повідомили, що основним фактором цього явища, швидше за все, була відносна розрізненість тактичної авіації: обидві сторони підтримували надійну протиповітряну оборону, що не дозволяло бойовим літакам забезпечити ефективну повітряну підтримку штурмів.

Нагадаємо, фронт у глухому куті. Авдіївку можуть оточити? На фронті «глибокого та красивого прориву не буде», настав глухий кут, який може подолати лише технологічний прорив, зазначає Валерій Залужний.