КНДР планує запустити супутник-шпигун за допомогою РФ, — Південна Корея

У листопаді КНДР планує запустити супутник-шпигун за допомогою Росії у кінці листопада.

Північна Корея планує запустити супутник-шпигун за допомогою Росії у кінці листопада у світлі того, що Пхеньян відзначив річницю випробувального запуску міжконтинентальної балістичної ракети «Хвасон-17». Про це повідомляє Yonhap.

Читайте також: Україна стала виробляти більше озброєнь — Кулеба

Повідомляється, що Північна Корея оголосила 18 листопада «днем ракетної промисловості» на честь успішного випробувального запуску МБР «Хвасон-17» минулого року, коли лідер Кім Чен Ин підтвердив «могутність» Північної Кореї як «ядерної держави світового класу».

Речник ЦТАК Лі Сун Чжун заявив, що південнокорейські військові стежать за військовою діяльністю Північної Кореї, щоб виявити ознаки підготовки різноманітних провокацій у зв’язку з першою річницею запуску МБР.

«Розвідувальні органи Південної Кореї та Сполучених Штатів тісно координують свої дії з метою відстеження та моніторингу можливостей здійснення Північною Кореєю різних провокацій, включаючи третій запуск того, що вона називає космічним супутником», — заявив речник ЦТАК Лі Сун Чжун під час регулярного брифінгу для преси.

Північна Корея здійснила дві невдалі спроби вивести розвідувальний супутник на орбіту в травні і серпні відповідно, і пообіцяла повторити спробу в жовтні, але не вклалася у встановлений нею ж термін, не надавши жодних пояснень.

Читайте також: РФ тримає один корабель у Чорному морі

Минулого тижня міністр оборони Шин Вон Сік заявив, що Північна Корея, можливо, відклала свій план третьої спроби запуску супутника-шпигуна для усунення технологічних збоїв у системі третього ступеня за допомогою Росії, зваживши можливість його запуску в кінці листопада.

Нагадаємо, погром у Махачкалі: затриманих звинувачують у «нецензурній лексиці». Дагестанців, які влаштували погром в аеропорту Махачкали під час «пошуку євреїв» звинувачують у нецензурній лексиці та порушенні порядку проведення мітингу.