ЗСУ мають успіхи в районі Бахмута та на Мелітопольському напрямку, — ISW

Українські військові війська продовжують наступальні операції на південь від Бахмута і в Мелітопольському напрямку.

Українські війська продовжили наступальні операції в районі Бахмута і підтвердили успіхи на заході Запорізької області та на східному (лівому) березі Херсонської області 5 листопада. Про це повідомляють в ISW.

Читайте також: КНДР планує запустити супутник-шпигун за допомогою РФ, — Південна Корея

Повідомляється, що українські війська продовжують наступальні операції на південь від Бахмута і в Мелітопольському (західна частина Запорізької області) напрямку.  

Російський мілблогер стверджує, що українські війська нещодавно досягли успіхів на схід від залізничної лінії біля Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута) і що бої тривають біля Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута).

“Російські війська продовжили обмежені наступальні операції під Бахмутом 5 листопада і нещодавно досягли підтверджених успіхів на південний захід від Бахмута. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 листопада, вказують на те, що російські війська досягли незначних успіхів на захід від ділянки залізничної лінії поблизу Кліщіївки”, — додали в Інституті. 

Український Генеральний штаб повідомив, що українські війська відбили понад 10 російських атак поблизу Богданівки (7 км на північний захід від Бахмута), Хромового (безпосередньо на захід від Бахмута), Кліщіївки, Андріївки та Південного (21 км на південний захід від Бахмута).

Читайте також: Удар по Одесі: пошкоджені будинки та музей

В ISW повідомляють, що геолокаційні дані вказують на те, що українські сили здійснили обмежене просування на захід від Вербового (10 км на схід від Роботиного на заході Запорізької області), а також на східному березі Херсонської області поблизу Підстепного (12 км на схід від Херсона і 3 км від річки Дніпро) і в Кринках (30 км на схід від Херсона і 2 км від річки Дніпро).

Нагадаємо, у Генштабі повідомили, що ЗСУ за минулу добу знищили 880 окупантів та багато техніки. Від 24 лютого 2022 року втрати живої сили Росії у повномасштабній війні складають 305 970 осіб.