РФ намагалася відновити втрачені позиції біля Кліщіївки, — Генштаб

ЗСУ успішно відбили 3 атаки ворога, який намагався відновити втрачене положення в районі Кліщіївки.

За минулу добу на Бахмутському напрямку армія Росії безуспішно намагалася відновити втрачене положення в районі Кліщіївки, де ЗСУ захисники відбили 3 атаки. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах. Про це повідомляють в оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: В Росії заявили про створення нової авіаційної крилатої ракети

Повідомляється, що протягом минулої доби відбулося 36 бойових зіткнень. 

У Генштабі також повідомили й про ситуацію в Україні на інших напрямках. 

Так, на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень  вздовж державного кордону в бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі населеного пункту Синьківка Харківської області, де наші захисники відбили 2 атаки противника.

На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Авдіївському напрямку окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку, але наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах населених пунктів Авдіївка, Тоненьке, Первомайське Донецької області, де Сили оборони відбили понад 5 атак ворога.

Читайте також: Росія кидає у «м’ясні атаки» під Авдіївкою незахищену піхоту «Шторм-Z», — ISW

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут українські воїни відбили понад 15 атак загарбників.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках наші захисники відбили атаку ворога в районі Старомайорського Донецької області. 

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. 

На Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника. 

Читайте також: Армія РФ пошкодила ТЕС на Донеччині: люди залишилися без світла та води

Нагадаємо, втрати армії Росії у війні проти України перевищили 300 тисяч осіб. За останню добу армія РФ втратила 870 осіб. Загалом втрати особового складу армії Росії у повномасштабній війні в Україні складають 300 810 осіб.