РФ понад місяць не атакує Україну крилатими ракетами: британська розвідка назвала причину

У британській розвідці назвали причину, чому Росія понад місяць не атакує Україну крилатими ракетами.

Важкі бомбардувальники дальньої авіації ВПС Росії не завдавали ударів крилатими ракетами по Україні вже понад місяць, що є однією з найтриваліших перерв у завданні таких ударів з початку конфлікту. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії. 

Читайте також: Ігнат пояснив, чому РФ запускає менше «шахедів» під час атак

Хоча Росія все ще здатна використовувати інші ударні засоби, ракети дальньої дії були основним методом для нанесення високоточних ударів в умовах протистояння.

Міноборони Британії повідомляють, що Росія майже напевно повинна була зменшити частоту своїх ударів, щоб поповнити свої запаси крилатих ракет Х-101, що зменшуються.

“Росія, ймовірно, використовуватиме будь-які нещодавно виготовлені боєприпаси далекої дії для нанесення ударів по українській енергетичній інфраструктурі взимку”, — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Путін може виграти від війни на Близькому Сході, — NYT

У розвідці зазначили, що Росія, найімовірніше, продовжить доповнювати будь-яку таку кампанію розробленими в Ірані односторонніми атаками безпілотних літальних апаратів без екіпажів.

Нагадаємо, у Севастополі вибухнув російський корабель. В окупованому Севастополі підірвався ще один російський корабель РФ. Він був протимінним.