Голові Нацслужби здоров’я повідомили про підозру

Голову НСЗУ Наталію Гусак підозрюють у службовій недбалості зі збитками понад 2 млн гривень.

Правоохоронці повідомили про підозру у службовій недбалості більш ніж на 2 млн гривень керівнику Національної служби здоров’я України. Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

Читайте також: До Москви приїхала делегація з ХАМАСу, — РосЗМІ

Повідомляється, що у квітні 2022 року, на замовлення Нацслужби здоров’я, одне зі спеціалізованих державних підприємств виконувало роботи з адміністрування центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я.

За результатами виконання цих робіт держпідприємство склало акт здачі-приймання послуг, до якого були включені всі роботи згідно з договором та відомості про певний обсяг робіт, що фактично не виконувались.

«Голова НСЗУ належним чином не перевірила фактично виконані роботи та не вжила заходів щодо зменшення загальної суми договору. Внаслідок цього зайво витрачено бюджетні кошти в сумі понад 2 млн гривень на оплату послуг, які не надавалися», — йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що під час проведення обшуків за місцем проживання та роботи правоохоронці виявили та вилучили документи та інші докази. Вирішується питання обрання підозрюваного запобіжного заходу.

Раніше Зеленський провів військовий кабінет у спецформаті. Відбулася відверта розмова з військовими командувачами на найважливіші теми, зазначив президент.