В Україні скоротили термін проходження ВЛК, — МОЗ

У МОЗ повідомили про скорочення строків проведення медоглядів військовозобов’язаних.

Згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України щодо військово-лікарської експертизи в ЗСУ, що було введене в дію Указом Президента України, наразі тривають зміни з ВЛК за різними напрямами: юридичному, організаційному, цифровому. Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я.

Читайте також: Кремль пояснив візит делегації ХАМАС

Так, зміни передбачають встановлення строків проведення досліджень і медоглядів військовозобов’язаних, а саме:

  • проведення медичних оглядів щодо придатності до військової служби — не більше як 4 робочі дні;
  • проведення лабораторних досліджень — не більш як 3 робочі дні;
  • проведення інструментальних досліджень — не більш як 3 робочі дні.

Крім того, головам обласних військових адміністрацій, керівникам територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки й працівникам закладів охорони здоров’я наказано дотримуватися вказаних строків. 

“Також вони повинні організувати раціональні маршрути проходження ВЛК і контролювати, щоб військовозобов’язані проходили медогляди за окремою чергою”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: “Українці не переможуть на фронті”, — Орбан

У МОЗ додали, що також було зроблено крок до цифровізації комісій. Так, медики, що працюють у ВЛК при центрах комплектування, використовують електронну систему охорони здоров’я. Це дозволить за необхідності переглядати вже наявні записи інших лікарів, що були внесені в ЕСОЗ, створювати електронні направлення на необхідні діагностичні процедури тощо. 

Нагадаємо, голові Нацслужби здоров’я повідомили про підозру. Голову НСЗУ Наталію Гусак підозрюють у службовій недбалості зі збитками понад 2 млн гривень.