Названі втрати РФ з початку наступу під Авдіївкою

З півдня Авдіївки противник намагався кинути вперед механізовані колони, але зазнав відчутних втрат.

За два тижні наступальних дій у районі Авдіївки та Мар’їнки російські агресори втратили до 5 тисяч військових убитими та пораненими. Також знищено до 400 одиниць бронетехніки. Про це повідомив спікер Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

Читайте також: У Мінцифрі відповіли, чи планується надсилати повістки через “Дію”

«З 10 жовтня приблизно вже понад 5 тисяч ворог втратив особового складу вбитими і пораненими лише на Авдіївському і Мар’їнському напрямках. Також уже цифра доходить до 400 одиниць бронетехніки. Такі втрати у ворога. Але він намагається щось підтягнути, перекидає певні резерви з інших напрямків. Наші розвідники це все фіксують, і командування робить певні висновки», – сказав він.

Повідомляється, що росіяни не залишають спроб оточити Авдіївку, активно застосовуючи там авіацію. З півдня Авдіївки противник намагався кинути вперед механізовані колони, але зазнав відчутних втрат.

Також начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш заявив, що у районі Авдіївки фіксують зменшення кількості стрілецьких боїв.

«Складно. Ворог б’є по місту і вдень, і вночі. Застосовує ствольну, реактивну артилерію, міномети, авіабомбові удари. Скажімо так, зараз ми трохи менше чуємо з позицій стрілецьких боїв. Скоріш за все менше вони активні, бо з вечора в нас дуже сильний дощ і ґрунти вологі», – сказав він в ефірі телемарафону.

Раніше Кремль зробив нову заяву про двійників Путіна.