Данілов назвав «трохи дивною» заяву Столтенберга про війну в Україні

Секретар РНБО висловив впевненість, що у НАТО вистачить спроможностей наростити виробництво боєприпасів для України.

Секретар РНБО Олексій Данилов прокоментував в ефірі телемарафону заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що війна РФ проти України виснажила запаси союзників. Він назвав це «трохи дивною заявою».

Читайте також: У Мінцифрі відповіли, чи планується надсилати повістки через “Дію”

«Ми ведемо війну — ведемо тією зброєю, яку нам надають партнери. Альянс готувався до великих війн, до тих процесів, які відбулись у світі, а вони були спрогнозованими… Хто каже, що війну можна було відтермінувати, вона була неможливою — все це люди, які не знають історію і не розуміють, як побудований сучасний світ», — заявив секретар РНБО.

Він повідомив, що у НАТО вистачить здібностей наростити виробництво, і що союзники мають і сучасну зброю, яку поки що не надають Україні.

«Я більш ніж впевнений, що якщо наші партнери будуть дотримуватись своїх зобов’язань, а вони це підтверджують кожного разу, то проблем із постачанням не буде. Питання тільки часу», — додав секретар РНБО.

На прес-конференції з прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном 24 жовтня генсек НАТО заявив, що війна Росії проти України виснажила запаси союзників. Столтенберг вважає, що нарощування виробництва є важливим для задоволення потреб України та забезпечення оборони НАТО. Він зазначив, що швидкість та обсяги мають значення, оскільки Росія знову готується використовувати зиму як зброю у війні.

Раніше Кремль зробив нову заяву про двійників Путіна.