Гуменюк прокоментувала чутки про висадку Сил оборони на Херсонщині

Керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування Південь закликала дочекатись офіційної інформації від вищого військового керівництва країни.

Керівник об’єднаного прес-центру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк, коментуючи новини про нібито висадку підрозділів Сил оборони на лівому березі Херсонської області, зазначила, що не варто тиражувати інформацію про дії українських захисників, а слід очікувати на офіційні повідомлення Генштабу. Про це вона сказала в ефірі телемарафону.

Читайте також: Виключно про фронт: Зеленський провів важливу Ставку

«Основна задача — зрозуміти, навіщо такі повідомлення з’являються у відкритому просторі. Зрозуміло, чому це роблять російські пропагандисти, для них важливо виправдати агресію Росії, спрямовану на правий берег, і там дійсно люди потерпають дуже потужно, а росіяни виправдовують це тим, що хочуть зупинити Сили оборони, не дати можливості перетнути річку Дніпро, не дати застосувати свої сили та резерви. Вони намагаються виправдовувати це як знищення Сил оборони», — зазначила Гуменюк.

За її словами, війська РФ самі бомбардують населені пункти лівого берега керованими авіабомбами і «так само вливають у вуха місцевому населенню, що це наслідки дій сил оборони».

«В умовах гібридної війни дуже важливо спиратися на офіційні дані Генштабу, і як тільки буде можливість і потреба, необхідність, доцільність — ми обов’язково сповістимо про результати бойової роботи», — наголосила додала Гуменюк.

Також вона закликала дочекатися офіційної інформації від найвищого військового керівництва країни.

Раніше Зеленський прибув з візитом до Миколаєва. Він провів нараду щодо актуальних питань безпеки та життєдіяльності в області.