Спецоперації ЗСУ на лівому березі Херсонщини стали масштабніші, ніж раніше, — ISW

Українські військові проводять масштабніші операції на лівому березі Дніпра, ніж це було раніше.

Нинішні українські дії на лівому березі Херсонщини виглядають більш масштабними, ніж тактичні рейди, які спостерігалися раніше. Українські сили зберігають присутність уздовж берегової лінії та біля Антонівського залізничного мосту, попри російські контратаки. Про це повідомляють в ISW.

Читайте також: Герасимов розповів Путіну, що все «йде за планом»

Російські джерела продовжували обговорювати більш масштабні, ніж зазвичай, українські наземні операції на східному (лівому) березі Херсонської області 19 жовтня, і українські сили, ймовірно, зберігають обмежену присутність у деяких районах східного берега поблизу берегової лінії Дніпра та Антонівського залізничного мосту. 

Повідомляється, що відомий російський мілблогер, який ініціював російське обговорення українських атак на східному березі 18 жовтня, заявив 19 жовтня, що дві українські диверсійно-розвідувальні групи морської піхотної бригади переправилися через Дніпро, розгромили російські війська в цьому районі і закріпилися в селі Кринки (30 км на схід від Херсона і близько 2 км вглиб від берегової лінії Дніпра).

“Мілблогер стверджував, що російська піхота контратакувала і відтіснила українські сили до околиць села, але зазначив, що українські війська все ще контролюють деякі будинки в Кринках і чекають на прибуття підкріплення в цей район. Інший російський мілблогер стверджував, що українські сили використовували більше живої сили під час атак на Кринки, ніж під час попередніх атак”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Вашингтон не має наміру зупиняти допомогу Києву — Байден

Крім того, кілька російських джерел, у тому числі окупаційний голова Херсонської області Володимир Сальдо, стверджували, що російським військам вдалося відтіснити українські сили з району Пойма-Піщанівка-Підстепне (15 км на схід від Херсона) до берега Дніпра і на позиції під Антонівським залізничним мостом, де, за їхніми словами, українські війська намагаються відпочити і перегрупуватися під постійними російськими повітряними і артилерійськими ударами.

Український Генеральний штаб також визнав українські операції на східному березі і 19 жовтня повідомив, що російські авіаудари завдали удару по Піщаній, натякаючи на те, що в місті діють українські війська.

Нагадаємо, 19 жовтня Росія вдарила по Вовчанську: сталася велика пожежа, поранено 2 людей. Армія РФ вдарила по Вовчанську. Внаслідок цього поранено двоє людей та сталася велика пожежа.