Путін почав переговори із Сі Цзіньпіном

У Пекіні проходять переговори між президентом Росії та китайським лідером. Вони планують поспілкуватися за участю делегацій та провести особисті переговори.

Сьогодні, 18 жовтня у Пекіні проходять переговори президента Росії Володимира Путіна і китайського лідера Сі Цзіньпіна. Вони планують поспілкуватися за участю делегацій і за необхідності провести особисті переговори. Про це повідомляє РИА Новости та у Telegram Кремля. 

Читайте також: З’явилися фото наслідків удару по Запоріжжю

На початку зустрічі делегацій президент РФ заявив, що в нинішніх умовах затребувана тісна зовнішньополітична координація. Він зазначив, що Росія та Китай саме так і вибудовують співпрацю. 

Він додав, що за розрахунками рік до року планка в $200 млрд товарообігу вже є, і за календарним роком цей показник точно буде подолано.

Сі Цзіньпін своєю чергою заявив, що країни неухильно поглиблюють політичну взаємодовіру і підтримують щільну стратегічну взаємодію. 

Читайте також: ATACMS в Україні: ЗМІ дізналися кількість переданих ракет

“Пекін готовий працювати з Росією для захисту міжнародної справедливості”, — заявив він. 

Китайський лідер зазначив, що лідери РФ і КНР налагодили теплі ділові відносини і міцну особисту дружбу.

Нагадаємо, Володимир Путін прилетів до Китаю. Президент Росії прилетів до Китаю для участи у форумі «Один пояс — Один Шлях» та зустрічі із Сі Цзіньпіном.