Путін заявив, що літаки з «Кинджалами» патрулюватимуть Чорне море: у ЗСУ прокоментували

Володимир Путін заявив, що російські літаки чергуватимуть над Чорним морем з ракетами “Кинджал”. У Повітряних силах прокоментували.

Російські літаки з ракетами “Кинджал” будуть патрулювати над Чорним морем. Про це заявив президент Росії Володимир Путін на пресконференції за підсумками візиту до Китаю, повідомляють РИА Новости.

Читайте також: Росіяни вдарили по Харкову: пошкоджено електромережу, є поранена

“ВКС Росії починають на постійній основі патрулювання повітряного простору над Чорним морем, літаки обладнані системою «Кинджал». Це не погроза, але будемо стежити за ситуацією в Середземному морі”, — заявив Путін. 

У Повітряних силах прокоментували слова Путіна й зазначили, що для України ця заява не змінює нічого. Ймовірно, заява Путіна спрямована для країн-НАТО, які потенційно потрапляють в зону ураження ракет. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у коментарі для Української правди.

“Для України нова заява агресора особливо нічого не змінює, Росія і так щодня загрожує нашій країні різноманітними видами озброєння. А заяву схибленого диктатора, хай краще прокоментував би його прессекретар”, — заявив Ігнат. 

Він зазначив, що характеристики аеробалістичної ракети Х-47 “Кинджал” дозволяють РФ запускати її по території України з північного та східного напрямків.  Водночас він зауважив, що авіація окупантів й так патрулює простір винищувачами та розвідниками щодня. 

Читайте також: Справа Майдану: суд оголосив вирок п’ятьом беркутівцям

Ігнат зазначив, такі погрози від президента Росії, ймовірно, спрямовані більше на країни-НАТО, які потенційно потрапляють в зону ураження «Кинджалів», як чергова «путінська страшилка». 

Речник додав, що країни НАТО можуть підіймати власні винищувачі для перехоплення російських МіГів у нейтральному повітряному просторі над Чорним морем. 

Нагадаємо, Володимир Путін у Китаї з’явився з ядерною валізою (відео). Президента Росії Володимира Путіна помітили з двома ядерними валізами у Китаї.