Ігнат пояснив важливість ударів по аеродромах РФ у Бердянську і Луганську

Конкретних даних щодо знищеної російської авіатехніки речник не навів, але відзначив важливість проведеної операції.

Окупанти намагаються тримати гелікоптери та тактичну авіацію на аеродромах якомога ближче до лінії фронту, тому поразка ворожої техніки в окупованих Луганську та Бердянську є дуже важливою для ЗСУ. Про це повідомляє спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Читайте також: ФСБ РФ планує створити політичний проект з “акторами-розвідниками”, — Данілов

Він повідомив, що йдеться про гелікоптери, які працюють близько до лінії бойового зіткнення та за допомогою протитанкових керованих ракет можуть вражати військову техніку ЗСУ, російське військове командування намагається захистити всі важливі для себе об’єкти за допомогою достатньої кількості ППО, проте це йому «не завжди вдається».

Ігнат не навів конкретних даних щодо знищеної російської авіатехніки, але наголосив на важливості проведеної операції.

«Але зрештою ураження такої техніки як вертольоти противника, які він використовує — Ка-52, Мі-24 — безумовно, що це добре для нас. Тому що вертольоти разом із тактичною авіацією постійно працюють на фронті та на передній лінії… Є протитанкові керовані ракети з великою дальністю застосування. Вертольоти працюють постійно власне 10+ кілометрів від лінії бойового зіткнення. Тому ураження такої техніки є цілком важливим для нас «, — наголосив речник.

Також він заявив, що ворожі вертольоти разом із тактичною авіацією «постійно працюють на фронті та передній лінії», і війська РФ намагаються тримати їх ближче до лінії фронту, як це було в Чорнобаївці Херсонської області.

«І тут Луганськ, Бердянськ це безпосередньо недалеко від лінії фронту», — провів паралелі він.

Раніше Зеленський звернувся до українців у 600-й день повномасштабної війни.