СБУ затримала нацгвардійця, що збирав розвіддані для ворога

Зловмисник збирав інформацію про дислокацію та переміщення бойових підрозділів Гвардії наступу МВС України.

Військова контррозвідка Служби безпеки затримала крота російської розвідки, який збирав розвіддані про Гвардію настання МВС України. Про це повідомляє СБУ.

Читайте також: ФСБ РФ планує створити політичний проект з “акторами-розвідниками”, — Данілов

Повідомляється, що зловмисником виявився мобілізований до лав Національної гвардії, якого агресор дистанційно залучив до співпраці через популярну ігрову інтернет-платформу.

«За вказівкою російської військової розвідки він збирав розвіддані про дислокацію та переміщення бойових підрозділів Гвардії наступу МВС України. Насамперед, ворога цікавила інформація про місця базування загонів швидкого реагування 4-ї штурмової бригади оперативного призначення Рубіж.

Також у СБУ розповіли, що розвіддані інформатора ГРУ були потрібні окупантам для підготовки та здійснення прицільних повітряних ударів по українських об’єктах із застосуванням ракет та дронів-камікадзе», — йдеться у повідомленні.

СБУ затримали зловмисника на території однієї із військових частин Нацгвардії. Ворожий поплічник – місцевий житель, якого російська спецслужба залучила до співпраці ще до його мобілізації до лав українського війська.

«У поле зору агресора він потрапив як активний користувач мережевих інтернет-ігор, де він періодично публікував свої антиукраїнські коментарі. До виконання завдань розвідувально-вибухової діяльності він розпочав після його призову до однієї з військових частин Нацгвардії.

Збір розвідданих російський кріт здійснював у період, коли його було залучено до охорони місць військової техніки, озброєння та боєприпасів Сил оборони», — йдеться в повідомленні.

Раніше Зеленський звернувся до українців у 600-й день повномасштабної війни.