РФ хоче оточити Авдіївку кількома бронетанковими батальйонами, — БР

Росія наразі хоче оточити місто Авдіївка кількома бронетанковими батальйонами.

Росія з великою ймовірністю розпочала скоординований наступ по декількох осях на сході України. Так, російські війська в Донецьку проводять комбінований наступ на добре захищене місто Авдіївка, яке знаходиться на лінії фронту з 2014 року. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великобританії. 

Читайте також: Росіяни обстріляли лікарню на Херсонщині

У розвідці зазначили, що Авдіївка є основною перешкодою на шляху російських військ до їхньої ширшої мети встановлення контролю над Донецькою областю.

“Атака Росії, ймовірно, здійснюється кількома бронетанковими батальйонами, які намагаються батальйонів, які намагаються оточити місто. Ймовірно, це буде найбільш значною наступальною операцією, здійсненою Росією щонайменше принаймні до січня 2023 року”, — йдеться у повідомленні. 

У розвідці додають, що укріплені українські війська поки що, ймовірно, стримують російське просування, при цьому останні зазнають втрат у важкій техніці та особовому складі. втрат у техніці та особовому складі. 

Читайте також: У Херсоні прогриміли вибухи

“Повільний прогрес і великі втрати, ймовірно, спричинили зміну в меседжах з боку Росії — від наступу до «активної оборони», оскільки успішна зачистка Авдіївки в короткостроковій перспективі виглядає дедалі менш імовірною. короткостроковій перспективі”, — додають у Міноборони Британії. 

Нагадаємо, Володимир Путін прилетів до Китаю. Президент Росії прилетів до Китаю для участи у форумі «Один пояс — Один Шлях» та зустрічі із Сі Цзіньпіном.