Путін прилетів до Китаю

Президент Росії прилетів до Китаю для участи у форумі «Один пояс — Один Шлях» та зустрічі із Сі Цзіньпіном.

Сьогодні, 17 жовтня президент Росії Володимир Путін прибув до Пекіна, щоб зустрітися з президентом Китаю Сі Цзіньпіном, а також для участі у форумі «Один пояс, один шлях» і переговорів із лідерами низки країн. Про це повідомляють РИА Новости та Reuters

Читайте також: Кулеба прокоментував результати виборів у Польщі

Володимир Путін прилетів до Китаю / Getty images

Володимир Путін прилетів до Китаю / Getty images

За планом переговори Путіна і Сі Цзіньпіна відбудуться 18 жовтня у два етапи: спочатку в розширеному складі, потім у вузькому, у форматі робочого сніданку. 

Під час візиту до Китаю Путін виступить у рамках форуму «Один пояс — Один Шлях» — це ключова зовнішньополітична ініціатива Пекіна. 

Володимир Путін прилетів до Китаю / Getty images

Володимир Путін прилетів до Китаю / Getty images

Додається, що Путін також відвідає офіційний прийом з нагоди відкриття форуму, влаштований Сі й поспілкується з лідерами В’єтнаму, Таїланду, Монголії та Лаосу.

Як головний гість форуму, Путін виступить після Сі в середу і зустрінеться з китайським президентом на двосторонніх переговорах пізніше того ж дня. Від Росії поїде представницька делегація вищих держслужбовців і бізнесменів.

Читайте також: Працюємо, щоб дати воїнам більше ППО — Зеленський

Зазначається, що це друга поїздка Путіна за кордон після того, як у березні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на його арешт. 

Крім того, це перша поїздка президента РФ за межі колишнього Радянського Союзу в цьому році, після відвідин Киргизстану.

Нагадаємо, Ізраїль атакував понад 200 об’єктів ХАМАС за добу. Ізраїльські винищувачі, зокрема, завдали удару по військовому штабу бойовиків, та банку, який фінансує угруповання.