У Газі не вистачає мішків для трупів загиблих, — ООН

За дев’ять днів у Газі було вбито 2 329 палестинців. У Газі вистачає мішків для трупів загиблих.

Станом на 16 жовтня тривають масовані обстріли сектора Газа з повітря, моря і суші з боку ізраїльської армії. У Газі не вистачає мішків для трупів загиблих. Про це повідомляють у Близькосхідному агентству ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт (БАПОР).

Читайте також: До -4 морозу та мокрий сніг: синоптики розповіли про погоду на тиждень в Україні

За даними Міністерства охорони здоров’я Палестини та відкритих джерел, за дев’ять днів у Газі було вбито 2 329 палестинців (у середньому 259 на день, або 11 щогодини).Кількість загиблих в Ізраїлі досягла 1 300 осіб і щонайменше 3 621 поранених.

“Кількість загиблих зростає. У Газі не вистачає мішків для трупів загиблих. БАПОР у Газі знайшло трохи води у місцевих магазинах, але пайки все ще складають один літр води на людину в день для команд БАПОР на логістичній базі Рафах (для забезпечення пиття і всіх інших потреб)”, — йдеться у повідомленні. 

Також в БАПОР повідомляють, що доступ до чистої питної води у жителів Гази вкрай обмежений. У крайньому випадку, люди споживають солонувату воду з сільськогосподарських колодязів, що викликає серйозні побоювання щодо поширення хвороб, які передаються через воду.

Читайте також: В Івано-Франківську футболістів фіктивно влаштували “служити” у військкомат

Додається, що п’ятий день поспіль у Газі немає електрики, що ставить життєво важливі послуги, зокрема охорону здоров’я, водопостачання і санітарію, на межу колапсу і погіршує продовольчу безпеку.

Нагадаємо, Джо Байден заявив, що ХАМАС має бути повністю ліквідований. Президент США вважає, що ХАМАС має бути повністю ліквідований, проте повинна існувати палестинська влада.