Кулеба розповів, як врятувати ОБСЕ

Росія фактично взяла ОБСЄ в заручники, маніпулюючи принципом консенсусу і таким чином руйнуючи організацію зсередини, пояснив очільник МЗС.

РФ необхідно вигнати з Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) через її руйнівний вплив. Про це повідомив голова МЗС Дмитро Кулеба на прес-конференції із головою ОБСЄ.

Читайте також: Росія використовує фосфор у наступі на Авдіївку, — Єрмак

За його словами, «Москва фактично взяла ОБСЄ у заручники, маніпулюючи принципом консенсусу і таким чином руйнуючи організацію зсередини».

«ОБСЄ — це організація безпеки та співробітництва в Європі, але на сьогоднішній день Росія — це найбільша загроза безпеці та співпраці в Європі. Вона прагне хаосу, дестабілізації, і я сьогодні підтвердив свою позицію, що якщо ми хочемо врятувати ОБСЄ, врятувати безпеку і співпраця в Європі повинні виставити Росію за двері ОБСЄ і за двері Європи. Так буде краще для всіх», — заявив Кулеба.

Він заявив, що все, що зараз робить Росія в ОБСЄ — вбиває цю організацію.

«Я легко уявляю собі ОБСЄ без РФ. Але шлях до цього, безумовно, буде болючим. Це як лікування хвороби: лікуватися іноді дуже боляче, але для виживання і здорового життя цей шлях треба пройти. Ми вже бачимо контури всередині нової ОБСЄ, коли через блокування Росією тих чи інших рішень держави-учасниці знаходять шлях, як оминути російське вето», — зазначив він.

Раніше Зеленський прибув до Одеси та провів нараду з військовими.