В ГУР пояснили, чому в РФ не оголошують масову мобілізацію

Голова комітету Держдуми з оборони Андрій Картаполов заявив, що мобілізовані не повернуться додому, доки триває війна. Це розлютило патріотично налаштовану громадськість.

Влада РФ боїться офіційно оголошувати масову мобілізацію через побоювання протестів. Про це заявив представник ГУР Андрій Юсов в ефірі каналу «Ми Україна».

Читайте також: Росія використовує фосфор у наступі на Авдіївку, — Єрмак

Також він наголосив, що мобілізацію в РФ не припиняли і людей продовжують гнати на війну. За його словами, йдеться про десятки тисяч людей на місяць.

«Машину готують до нових хвиль мобілізації. Юридично законодавство та повноваження репресивних органів збільшуються таким чином, щоб у будь-який момент несподіване оголошення рішення про нову хвилю мобілізації не могло зустрітися з відчутним опором», — сказав представник ГУР.

Також він зазначив, що хоч би як диктатура ставилася до суспільного бунту, але в Кремлі його бояться, так само, як росіяни бояться самої мобілізації.

«Бояться, що забиратимуть людей з вулиці. Так зараз роблять на окупованих територіях України. Зокрема, на Донбасі», — заявив Юсов.

Раніше Зеленський прибув до Одеси та провів нараду з військовими.