Наслідки обстрілів Запорізької області за добу: зруйновані оселі, пошкоджені дахи, вікна та двері, — ФОТО

13 жовтня по об’єктах житлової інфраструктури Пологівського та Василівського районів Запорізької області війська РФ застосували авіацію, артилерію, реактивні системи залпового вогню та безпілотники. Зафіксовано 152 ворожих обстрілів та 13 повідомлень про руйнування осель цивільних громадян. Обійшлося без жертв.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

Загарбники з артилерії, РСЗВ та авіації 137 разів обстріляли Гуляйполе, Оріхів, Новодарівку, Малу Токмачку, Роботине, Левадне, Білогір’я, Новоандріївку, Новоданилівку, Полтавку, Малинівку, Червоне, Преображенку, Чарівне, Щербаки, Гуляйпільське, Ольгівське, Лобкове, П’ятихатки, Малі Щербаки та Кам’янське.

Внаслідок обстрілів прифронтових населених пунктів вибуховою хвилею та уламками зруйновані оселі, пошкоджено дахи в будинках, вікна, двері та фасади, а також господарські споруди на території домоволодінь.

Правоохоронці зібрали докази воєнних злочинів і відкрили кримінальні провадження, правова кваліфікація – ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Ворог обстріляв Гуляйполе: пошкоджено музей-садибу родини Махно, — ФОТО


Читайте також:

«Будинки тварин і їхніх сімей — це уламки під ногами»: волонтери евакуювали тварин з прифронтового Оріхова, — ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!