На Сумщині знешкодили ДРГ росіян — Наєв

Диверсанти рухались в напрямку одного з обʼєктів цивільної критичної інфраструктури. Противнику було нанесено вогневе ураження.

Російська ДРГ вночі намагалася потрапити до об’єкту критичної інфраструктури в Сумській області. Отримавши відсіч, росіяни відійшли із втратами. Про це повідомляє командувач Об’єднаними силами ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Читайте також: Говорили про посилення ППО напередодні зими: Зеленський зустрівся з Остіном

«Сьогодні опівночі під час виконання завдань на наглядовій посаді, бійці бригади територіальної оборони, які виконують завдання в районі Сумської територіальної громади, виявили диверсійну розвідувальну групу противника з восьми осіб», — зазначив він.

За його словами, диверсанти перетнули держкордон України і рухалися в напрямку одного з об’єктів цивільної критичної інфраструктури.

Також він повідомив, що противнику було завдано вогневої поразки артилерійським та мінометним підрозділами. Зазнавши бойових втрат, диверсійна група відійшла у бік державного кордону.

Раніше Зеленський заявив, що РФ прагне зменшити увагу до України. Глава держави бачить певні ризики зниження рівня підтримки України на тлі війни в Ізраїлі та зміни керівництва в низці країн Європи.