Готувала виступи Азарову для російських шоу: у Києві викрили чиновницю

У Києві викрили посадовицю, яка працювала на Миколу Азарова й готувала йому виступи для російського телебачення.

Служба безпеки задокументувала нові злочини колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова, який підозрюється у державній зраді, а також викрила його помічницю — діючого державного службовця однієї з районних адміністрацій Києва. Про це повідомляють в СБУ.

Читайте також: У Міненерго відповіли, чи можливі тривалі блекаути через обстріли РФ

Правоохоронці повідомили, що переховуюсь від правосуддя за межами України, Азаров активно співпрацює з російськими спецслужбами та виконує їхні вказівки щодо проведення підривної діяльності проти України. Для цього поширює наративи Кремля у своїх коментарях ворожим пропагандистам, у тому числі в ефірах ток-шоу Соловйова та Скабєєвої.

Азаров регулярно виправдовує збройну агресію РФ, тимчасову окупацію частини України і поширює фейки про військово-політичне керівництво держави.

“Тексти публічних виступів Азарова готувала його помічниця – діючий державний службовець однієї із районних адміністрацій Києва. Фігурантка робила це навіть після повномасштабного вторгнення РФ у нашу державу. Також вона дистанційно домовлялася з представниками російських та білоруських інформресурсів про час і тематику його участі в прямих ефірах або записі коментарів”, — йдеться у повідомленні. 

Жінка комунікувала з Азаровим та ворожими пропагандистами не тільки з власної домівки, але й з робочого кабінету в будівлі держустанови. Крім того, посадовиця адмініструвала Телеграм- та Ютуб-канали колишнього прем’єра, а також його особисті сторінки у соцмережах.

Читайте також: Путін вперше за рік покинув Росію

Посадовиця також розповсюджувала провокативні матеріали, в яких повторювала риторику Кремля про війну в Україні і дезінформувала про суспільно-політичну обстановку в нашій державі.

“Перед відправкою Азарову “тез” для його виступів та публікацією дописів у його інтернет-ресурсах фігурантка дистанційно погоджувала всі матеріали зі ще однією помічницею експрем’єра у Москві. Нею виявилась колишня колега фігурантки, яка після повномасштабного вторгнення РФ виїхала до країни-агресора”, — додають в СБУ.

Додається, що чиновниця з Києва є керівником одного із підрозділів “Фонду гуманітарної підтримки”, створеного Азаровим для фінансування антиукраїнського “Комітету спасіння України”. Через ці установи жінка отримувала оплату за свої “послуги”.

Нагадаємо, СБУ оголосила про підозру ексведучій телеканалів Медведчука. Ексведучій каналів Медведчука Діані Панченко було оголошено про підозру у держзраді.