У російських військових проблеми з психічним здоров’ям, — британська розвідка

Російські військові страждають на посттравматичний стресовий розлад, адже їм не забезпечують достатньої ротації та відновлення після бойових дій.

Російські військові стикаються з кризою психічного здоров’я. У грудні 2022 року російські психологи виявили приблизно 100 000 військовослужбовців, які страждають на посттравматичний стресовий розлад (ПТСР). Ця цифра майже напевно зараз вища, оскільки російські військові не забезпечують достатньої ротації та відновлення після бойових дій. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великобританії.

Читайте також: Ми на останньому етапі: Зеленський про закінчення війни в Україні

На цю проблему вказували багато командирів, зокрема колишній командувач 58-ї загальновійськової армії генерал-майор Іван Попов, який був звільнений від командування в липні 2023 року.

У розвідці зазначили, що є додаткові свідчення того, що лікарі в Росії відправляють на фронт військовослужбовців, які не здатні воювати. 

Так, кількість скарг на російські військово-лікарські комісії у 2023 році зросла порівняно з 2022 роком, причому в багатьох випадках у задоволенні скарг було відмовлено або вони були залишені без розгляду.

Читайте також: Зеленський поїде до Бельгії — візьме участь у нараді групи «Рамштайн»

“Через брак турботи про психічне здоров’я та боєздатність своїх солдатів боєздатність російської армії продовжує залишатися на неоптимальному рівні”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, 820 окупантів та дуже багато техніки: Генштаб оновив втрати армії РФ. Загальна кількість втрат окупантів, починаючи з 24 лютого 2022 року становить 283 900 осіб.