В РФ очікують, що війна в Ізраїлі відверне США від допомоги Україні, — Bloomberg

У Росії вважають, що можуть отримати вигоду від конфлікту в Ізраїлі, оскільки це може відвернути увагу США від України.

У Росії вважають, що отримають вигоду від конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС, оскільки прохання Ізраїлю про військову допомогу від США може відвернути увагу від України, в той час, як зростання цін на нафту зміцнює економіку Москви. Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте також: Говорили про посилення ППО напередодні зими: Зеленський зустрівся з Остіном

За словами двох людей, обізнаних з ситуацією, які говорили на правах анонімності, в Кремлі чітко розуміють, що війна між Ізраїлем і ХАМАС буде працювати на користь Росії. Конфлікт може, як мінімум, відвернути увагу США і Європи від війни в Україні, навіть попри те, що в Росії є побоювання з приводу її ескалації.

У вівторок, 10 жовтня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що цілі президента Володимира Путіна «будуть досягнуті швидше», якщо зосередженість США на ізраїльському конфлікті призведе до уповільнення поставок зброї Києву.

Очікується, що конфлікт в Ізраїлі буде обговорюватися на полях зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО в Брюсселі в середу і четвер, в якій також візьме участь президент України Володимир Зеленський. 

Союзники США і НАТО відкинули занепокоєння щодо їхньої здатності продовжувати військову підтримку України після нападу бойовиків ХАМАС, що базуються в Газі, на Ізраїль, який і так отримує мільярди доларів допомоги від Вашингтона щороку.

Читайте також: Ми на останньому етапі: Зеленський про закінчення війни в Україні

Високопоставлений представник американського оборонного відомства заявив, що хоча США і надалі надаватимуть значну підтримку Україні, вони дбають про те, щоб мати можливість реагувати і на інші кризи.

Високопоставлений західний дипломат заявив, що вони не турбуються про вплив на війну в Україні, частково тому, що ізраїльська армія сама по собі є боєздатною і добре оснащеною. Дипломат зазначив, що США впевнені, що зможуть продовжувати підтримувати Ізраїль, і це не матиме суттєвого впливу на те, що вони роблять для України.

Нагадаємо, США оголосили новий пакет військової допомоги для України на $200 млн. США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на суму $200 млн.