Ігнат назвав основну мету сил ППО взимку

Юрій Ігнат зазначив, що є цілий перелік об’єктів, які потенційно ворог, імовірно, захоче уразити.

Сили ППО взимку зосередяться на захисті енергетичного сектору України, стратегічних об’єктів держави та об’єктів критичної інфраструктури. Така ж тактика використовувалася й у минулому. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Читайте також: Військкомат видавав “білі квитки” депутатам та їх родичам: в Одесі викрили схему

«Ці системи будуть посилювати ті ж напрямки, які й були минулого року. Зрозуміло, що ставка буде зроблена на об’єкти енергетики, в опалювальний сезон енергетично-паливного сектора у цілому, а також на стратегічні об’єкти держави та об’єкти критичної інфраструктури», — пояснив він.

Він повідомив, що є цілий перелік об’єктів, що потенційно ворог, ймовірно, захоче вразити.

«Так само вже варто вносити до об’єктів критичної інфраструктури продовольчий сектор, адже по ньому росіяни б’ють», — додав речник ПС ЗСУ.

При цьому, за його словами, Україні досі не вистачає систем захисту, тому доводиться використовувати все, чим можна вразити повітряні цілі.

Раніше Залужний побував на півдні України. Головнокомандувач ЗСУ та начальник Генштабу відвідали оперативно-стратегічне угруповання військ «Таврія» й провели роботу в угрупованнях військ.