Суд залишив без змін суму застави для Коломойського

Суд залишив без змін суму застави Ігорю Коломойському. Наразі, аби вийти з-під варти бізнесмену необхідно заплатити 3,9 млрд грн застави.

Сьогодні, 6 жовтня апеляційний суд залишив без змін ухвалу про майже 3,9 млрд грн застави для бізнесмена Ігоря Коломойського. Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на рішення колегії Київського апеляційного суду. 

Читайте також: Мера Сум випустили з під варти під заставу

Відомо, що адвокат Коломойського просив скасувати ухвалу суду першої інстанції про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою з альтернативою застави у 509 млн грн до тримання під вартою із майже 3,9 млрд грн застави. В апеляційній скарзі йдеться про те, що Коломойський не має такої суми для внесення визначеної судом застави, що дозволило б йому вийти з-під варти.

“Адвокати бізнесмена у своїй апеляційній скарзі вчергове наголосили на тому, що підозра та обраний йому запобіжний захід є, на їхню думку, необгрунтованими та невмотивованими. Крім того, захист підкреслив, що такий запобіжний захід є несумісний зі станом здоров’я Коломойського, адже він має постійно приймати певний тип ліків та перебувати під наглядом лікаря”, — йдеться у повідомленні. 

На завершення колегія суддів вирішила відмовити захисникам у задоволенні апеляційної скарги та залишити ухвалу суду першої інстанції про зміну запобіжного заходу без змін.

Читайте також: Окупанти переміщують розконсервовану радянську техніку у Криму

Захисники Коломойського вважають, що судовий розгляд під час засідання по зміні запобіжного заходу був неповним, а рішення — необгрунтованим. 

Нагадаємо, Ігоря Коломойського підозрюють у заволодінні 9,2 млрд грн «ПриватБанку». Колишньому кінцевому бенефіціарному власнику «ПриватБанку» Ігорю Коломойському оголошено про підозру в розкраданні понад 9,2 млрд гривень.

Раніше СБУ повідомила, що Ігор Коломойський отримав нову підозру. Ігор Коломойський отримав нову підозру щодо незаконного заволодіння 5,8 млрд грн.