Окупанти конфіскували в Мелітополі 5000 офісів і квартир — мер

Іван Федоров зазначив, що від привласнення загарбниками житла не рятує і те, що власник має всі необхідні документи.

Окупанти конфіскували понад 5000 об’єктів – квартири, підприємства, офіси – у тимчасово окупованому Мелітополі та Мелітопольському районі. Про це заявив мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону.

Читайте також: Військкомат видавав “білі квитки” депутатам та їх родичам: в Одесі викрили схему

«Це в декілька хвиль. Почалося все ще в травні 2022 року, коли ворог просто займав ті квартири, які потрібні були для розміщення свого особового складу. Після того вони почали видавати фейкові документи начебто про націоналізацію квартир, будинків, підприємств», — розповів посадовець.

Він повідомив, що ворог почав робити тотальний обхід усіма квартирами, намагаючись дізнатися, чи поїхали тамтешні жителі. І якщо людина поїхала, через кілька тижнів з’являлося нелегальне розпорядження місцевого гауляйтера Євгена Балицького про те, що квартира «націоналізована».

«У них почалась чергова хвиля обходу по квартирах і вони намагаються зробити денаціоналізацію. Якщо їм треба розмістити своїх військових чи «гастролерів», то вони можуть підселяти до мешканців або ж можуть сказати, щоб людина протягом, наприклад, двох годин покинула своє житло», — пояснив міський голова.

Раніше Залужний побував на півдні України. Головнокомандувач ЗСУ та начальник Генштабу відвідали оперативно-стратегічне угруповання військ «Таврія» й провели роботу в угрупованнях військ.