Між нерегулярними військами “ДНР” та регулярною армією РФ виник конфлікт, — ISW

Між регулярними військами РФ та формуванням “ДНР” виник конфлікт. Вони звинувачують одне одного у низькому рівні підготовки.

Російські джерела висвітлюють очевидні лінії розмежування між регулярними російськими військами та нерегулярними формуваннями Донецької Народної Республіки (ДНР). Про це повідомляють в Інституті вивчення війни. 

Читайте також: Ігнат назвав основну мету сил ППО взимку

Аналітики повідомляють, що російський міл-блогер, який називає себе бурятським солдатом, що воює в 37-й мотострілецькій бригаді (36-а загальновійськова армія, Східний військовий округ), відповів 7 жовтня на пост, опублікований 13 серпня іншим міл-блогером, який звинуватив 37-му МСП у залишенні позицій навколо Новодонецького (в районі Донецько-Запорізького прикордоння) під час українських атак, в результаті яких село було звільнене, і на його обороні залишилися лише елементи оперативно-тактичного угруповання “ДНР” “Каскад”.

Бурятський міл-блогер спростував цю історію і стверджував, що “Каскад” проводить невелику частину бойових дій на фронті, в той час як регулярні російські війська несуть більшу частину наступального навантаження, і висміював інші підрозділи “ДНР” за те, що вони займають позиції далеко за лінією фронту, яку утримують регулярні підрозділи. 

Міл-блогер також стверджував, що підрозділи “ДНР” мають низький рівень підготовки і що регулярні російські війська їм не довіряють. 

Читайте також: Авіація Ізраїля наносила масовані удари по сектору Гази

“Звинувачення, висунуті цим мілблогером на адресу формувань “ДНР”, свідчать про те, що між силами “ДНР” і регулярними російськими військами тривають тертя, що, ймовірно, ще більше ускладнить зусилля з інтеграції сил «ДНР» у регулярні російські війська в рамках триваючої військової реформи”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, у ЦНС повідомили, що у містах РФ відбирають сільськогосподарські землі для потреб армії. Фермери Курської області (Росія) виходять на акції протесту проти знищення їхніх сільськогосподарських земель.