Україна повернула 64 полеглих військових

Україна повернула тіла 64 загиблих полеглих військових й передала Росії тіла комбатантів.

Сьогодні, 6 жовтня Україна повернула тіла 64 загиблих полеглих військових. Водночас українською стороною було передано до Росії тіла комбатантів. Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. 

Читайте також: ЗСУ знищили штаб окупантів на території Росії

“Сьогодні за результатами проведення репатріаційних заходів, українській стороні вдалося повернути на підконтрольну Уряду України територію тіла (останки) 64 загиблих (померлих) оборонців України”, — йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що українською стороною, відповідно до норм Міжнародного Гуманітарного Права, російській стороні передано тіла (останки) комбатантів, загиблих (померлих) у зв’язку зі збройною агресією проти України.

Читайте також: В Одесі затримали іноземця, який замовив вбивство стоматолога у Києві

У штабі зауважили, що Україна не припиняє та продовжує активно вживати усіх можливих законних заходів в межах норм Міжнародного Гуманітарного Права щодо встановлення місцезнаходження оборонців України, які зникли безвісти або потрапили до полону у зв’язку зі збройною агресією проти України, з метою їх подальшого повернення на підконтрольну Уряду України територію.

Нагадаємо, виманила з Придністров’я: СБУ затримала російського агента. Щоб вивести російського агента на територію України, контррозвідники СБУ ввели в його поле зору чинну співробітницю Служби безпеки і створили умови щодо її «згоди» на співпрацю з ворогом.