ЗСУ ведуть наступ на Бахмутському та Мелітопольському напрямках, — Генштаб

Українські військові ведуть наступальні дії на Бахмутському та Мелітопольському напрямках, мали успіх біля Андріївки, Донецької області.

Українські військові продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, закріплятися на зайнятих рубежах та виснажують ворога. Про це повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

Читайте також: У Пентагоні заявили, що прагнуть продовжити допомогу Україні

Повідомляється, що на Бахмутському напрямку ЗСУ мали успіх східніше Андріївки Донецької області. Армія Росії безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі східніше Диліївки Донецької області. Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Запорізькому напрямку українські воїни стримують окупанта в районі південно-східніше Роботиного Запорізької області. 

У Генштабі також уточнили щодо ситуації й на інших напрямках. 

Так, на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області”, — йдеться у повідомленні. 

На Куп’янському напрямку окупанти наступальних дій не вели. 

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 4 атаки ворога в районі східніше Макіївки Луганської області.

Читайте також: Окупаційна «влада» заявила, що Севастополь атакували дрони

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів безуспішні штурмові дії в районі Авдіїївки Донецької області. Також, ворог здійснив 14 невдалих атак в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. 

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки ворога в районах населених пунктів Золота Нива та Водяне Донецької області. 

На Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно уражають тили противника. 

Нагадаємо, за добу війська РФ обстріляли Херсонщину 78 разів, є загиблі й поранені. За добу по території області було випущено 330 снарядів з мінометів, артилерії, Градів, танків, авіації, БПЛА. По Херсону ударило 27 снарядів.