Виманила з Придністров’я: СБУ затримала російського агента

Щоб вивести російського агента на територію України, контррозвідники СБУ ввели в його поле зору чинну співробітницю Служби безпеки і створили умови щодо її «згоди» на співпрацю з ворогом.

СБУ затримала агента ФСБ, який хотів завербувати співробітницю Служби безпеки.

Читайте також: Дрони СБУ знову влаштували “блекаут” у Курській області, — ЗМІ

«Контррозвідка Служби безпеки провела багатоетапну спецоперацію, у результаті якої вивела з території невизнаного Придністров’я і затримала на Одещині агента ФСБ. Він отримав вороже завдання — створити власну агентурну мережу на півдні України. Для цього фігурант намагався дистанційно вербувати мешканців Одеської області, у тому числі місцевих правоохоронців, — йдеться в повідомленні.

Також у прес-службі розповіли про подробиці операції, проведеної для затримання ворожого агента.

«Щоб вивести російського агента на територію нашої держави, контррозвідники СБУ ввели в його поле зору чинну співробітницю Служби безпеки і створили умови щодо її «згоди» на співпрацю з ворогом. За сценарієм української спецслужби, зловмисник приїхав на Одещину, щоб особисто завербувати «кандидатку». Оперативна комбінація СБУ дозволила поетапно задокументувати злочинні дії російського агента і затримати його на гарячому,» — повідомляє СБУ.

Ворожим агентом виявився громадянин України, який на початку 90-х виїхав до Молдови, де брав участь у війні на боці бойовиків так званої «ПМР».

Раніше Зеленський провів нараду з Будановим. На нараді присутні заслухали звіти розвідок і поточні результати діяльності нашої контррозвідки – СБУ. А також звіт міністра внутрішніх справ зокрема щодо ліквідації наслідків нічних обстрілів.