Білий дім готує зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна

У США готуються до зустрічі президента США Джо Байдена та китайського лідера Сі Цзіньпіна у листопаді.

Білий дім почав планувати на листопад зустріч у Сан-Франциско між президентом США Джо Байденом і китайським лідером Сі Цзіньпіном. Про це повідомляє The Washington Post, посилаючись на високопоставлених чиновників. 

Читайте також: Обговорили подальші дії та ймовірні загрози: Залужний побував на півдні України

Зустріч лідерів може відбутись на полях саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС), який відбудеться 11-17 листопада за участю представників 21 країни.

Один з високопоставлених представників адміністрації сказав, що Байден з нетерпінням чекає зустрічі з Сі, але «поки що нічого не підтверджено».

За словами представників адміністрації, плани зміцняться після того, як міністр закордонних справ Китаю Ван І приїде до Вашингтона в найближчі тижні.

Читайте також: РФ обстріляла Вовчанськ на Харківщині: є постраждалі

Зазначається, що ця зустріч стане першою між лідерами двох найбільших економік після їхньої зустрічі на полях саміту «Групи 20» на Балі, Індонезія, в листопаді минулого року. Там обидва президенти підкреслили важливість дипломатії віч-на-віч і висловили сподівання, що їм вдасться повернути американо-китайські відносини в нормальне русло.

Нагадаємо, Європол приєднався до розслідування злочинів Росії. Участь Європолу у цій роботі підвищить рівень аналітичної роботи, обробки даних та криміналістики, зазначив Андрій Костін.