Зернові маршрути в Україні: Німеччина передасть IRIS-T та партію Gepard для захисту

Йдеться про ще одну систему IRIS-T і «більше дюжини» зенітних установок Gepard.

Німеччина планує передати Україні додаткові системи ППО, щоб допомогти захистити зернові маршрути. Йдеться про ще одну систему IRIS-T і «більше дюжини» зенітних установок Gepard. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на власні джерела.

Читайте також: В Германии сделали заявление о поддержке Украины

Повідомляється, що нова партія IRIS-T і Gepard забезпечить прикриття вантажів, що прямують до Румунії вздовж південного узбережжя країни.

У свою чергу системи ППО мають прибути в Україну до кінця цього року, а подальші постачання IRIS-T підуть за ними, як тільки вони будуть зроблені.

У Bloomberg не повідомили, які саме маршрути прикриватимуть ці системи ППО.

При цьому німецький депутат і член оборонного комітету нижньої палати Бундестагу Маркус Фабер підтвердив, що Україна отримає більше систем IRIS-T, установок Gepard та боєприпасів до них.

«Україна використовуватиме їх, наприклад, для кращого захисту своїх зернових портів», – сказав він, не вдаючись до подробиць.

Раніше Зеленський провів нараду з Будановим. На нараді присутні заслухали звіти розвідок і поточні результати діяльності нашої контррозвідки – СБУ. А також звіт міністра внутрішніх справ зокрема щодо ліквідації наслідків нічних обстрілів.